Budúci animátori v Raji

Vytlačiť

Polročná príprava terajších deviatakov a budúcich animátorov sa zavŕšila výletom do Slovenského raja.

Prvé tri stretnutia tohtoročnej animátorskej prípravky, ktorá si dala meno "Sušienky a Suchári", sa odohrali online. Májové a júnové stretnutie bolo už naživo, ale tú pravú atmosféru živej partie zažili naši deviataci pripravujúci sa za animátorov až na výlete do Slovenského raja. Pastoračné centrum pri fare v Letanovciach sa na štyri dni od 12. do 15. júla premenilo na menší tábor pre mladých. Osemnásť deviatakov doplnili siedmi starší animátori a saleziáni don Peťo a Paľo.

Po zábavnom večeri a krátke noci smerovali ďalšie kroky tejto partie cez Prielom Hornádu a Kláštornú roklinu na Kláštorisko. Pre viacerých to bola prvá návšteva NP Slovenský raj vôbec, no rebríky visiace mosty a stúpačky ponad Hornád mladých Oravákov nezaskočili. Na Kláštorisku, priamo v bývalej kaplnke kartuziánskeho kláštora z 13. stor., sa na pravé poludnie konala sv. omša. Keďže vstup do aquaparkov je v covidovej dobe komplikovaný, využili naši otužilci cestou naspäť dary tunajšej dravej rieky.

Tretí deň bol spojený s prípravou blížiaceho sa Letného oratka, ktoré je zverené práve tejto začínajúcej animátorskej partii, a s návštevou Spišskej Novej Vsi, kde sa mladí rozdelili do piatich skupín a priamo v centre mesta súťažili v mestskej hre o miestny poklad. Večer bol spojený zasa s grilovačkou a písaním žiadostí o prijatie medzi animátorov.

Cesta domov bola mierne skomplikovaná meškaním vlakov pre vyčínajúce búrky, no nakoniec sme dorazili šťastne domov.