Memoriál Adriána Sivoňa

Vytlačiť

V nedeľu, 21.6.2020, sa uskutočnil v telocvični v Bobrove futsalový turnaj pre stredoškolákov od 15 do 20 rokov na počesť bývalého futbalistu Adriána Sivoňa, reprezentanta SR do 17 rokov, ktorí s mnohými hráčmi turnaja kedysi trénoval v jednom mužstve a vo voľnom čase si zahral na umelej trávnatej ploche pri saleziánskom stredisku. Organizátorom turnaj bol Miroslav Vorek spolu so Saleziánmi don Bosca v Námestove.

Už prvé zápasy naznačili kvalitu mužstiev na turnaji. V prvej skupine boli zápasy vyrovnané. Iba v zápase medzi Chlapcami z Vavrečky a Salici gang sa zrodil jednoznačný výsledok v prospech prvého z dvojice. Salici gang sa po dvoch prehrách a skóre 0:9 spamätali a nakoniec ešte postúpili do štvrťfinále. V druhej skupine dominovalo mužstvo Saleziánske šmirgle. Pekný futsal hralo mužstvo z Dolného Kubína s názvom De-Ka. Najmladšie mužstvo, Šuhaji z Klina, kde polovica hráčov patrila do kategórie U15, prehrali v skupine len jeden zápas, ale ani to im nestačilo na postup do švrťfinále.

Víťazi skupín: Saleziánske šmirgleChlapci z Vavrečky postúpili priamo do semifinále. V prvom štvrťfinálovom zápase medzi Strongermi a trstenským Rodinným vinárstvom Gembala sa na ihrisku dosť iskrilo. Po vylúčení troch hráčov rozhodcom sa hra upokojila. Po penáltovom rozstrele postúpili do semifinále Strongeri. Druhé štvrťfinále medzi Salici gang a De-Ka bolo tiež vyrovnané a rozhodovať museli penalty, v ktorých sa futbalové šťastie priklonilo k mužstvu Salici-gang.

V prvom semifinále medzi StrongermiChlapcami z Vavrečky sa ujali vedenia Strongeri. To ale nevydržalo dlho a bolo vyrovnané. Schyľovalo sa k penaltovému rozstrelu, ale z poslednej akcie zápasu dali Chlapci z Vavrečky rozhodujúci gól. V druhom semifinále si hráči tímu Saleziánske šmirgle s prehľadom poradili s mužstvom Salici-gang.

V zápase o tretie miesto nastúpili skúsenejší a o dva roky starší Strongeri proti prekvapenie turnaja, tímu Salici-gang. Favoriti dlho viedli 2:0, ale po znižujúcom góle na 2:1 sa až do konca strachovali o víťazstvo. Pred finálovým zápasom sa mužstvá Saleziánke šmirgleChlapci z Vavrečky postavili do stredu ihriska a svoj potlesk adresovali zosnulému spoluhráčovi Adriánovi Sivoňovi. Vo finále sa očakával vyrovnaný súboj, ale mužstvo Saleziánske šmirgle sa pustilo do súpera a s prehľadom vyhrávali 4:0. Chlapci z Vavrečky sa nevzdávali a znížili na konečných 4:2.

Vyhodnotenie turnaja sprevádzalo spomínanie na Adriána. Prihovoril sa jeho otec, ktorý sa spolu s celou rodinou zúčastnil turnaja. So slzami v očiach poďakoval chlapcom za to, že na Aďa stále myslia.