Veľkonočný saleziánsky hokejbalový turnaj

Vytlačiť

Čo by to bol za prázdninový deň, keby sme ho prežili leňošením. A aby nám nebolo smutno, zavolali sme si kamarátou. Takto jednoducho sa zrodila myšlienka aj tento rok usporiadať Veľkonočný saleziánsky hokejbalový turnaj s bohatou históriou.

Po rýchlej registrácii bola na rade sv. omša, pri ktorej nás povzbudili svedectvami kamaráti dvoch vzácnych mladých ľudí - Ivanky a Ivana, ktorí nás už predišli do večnosti. V každom chalanovi a dievčati zanechali štipku údivu ako dôstoje sa dá prežiť a zakončiť tento nádherný život.

Po sv. omši sa chlapci presunuli na hokejbalové ihrisko pri farskom kostole sv. Šimona a Júdu v Námestove, kým stovka dievčat zostalo na ihrisku pri saleziánskom stredisku, kde sa odohrával turnaj vo vybíjanej. Chlapci boli rozdelení  do troch kategórií U13, U15 a U19.

 Všetci účastníci sa naozaj snažili a boli veľmi šikovní.Celý čas vládla veľmi priateľská a veselá atmosféra. V kategórii U13 skončili na 4. mieste Dreváci, na 3. mieste ZŠ Cirkevná, na 2.mieste ZŠ Slnečná a víťazmi tejto kategórie sa stal tím HK Altis. V ďalšej kategórii U15 sa umiestnil na 3. mieste tím Zavárané uhorky, na 2.mieste Gerek team 1. miesto si odniesol tím Legendy. V najstaršej kategórii U19 pred bránami finále na 3. mieste ostali Ružové vločky, 2. miesto dosiahli Hydraulické rýchlospojky a na 1. miesto si po roku znova siahli chlapci z Trstenej - Apolo-Rug Trstená.

Všetkým víťazom srdečne gratulujeme a ďakujeme všetkým účastníkom.

Damián Vojtechovský