Šarkaniáda 2011

Dňa 16. októbra 2011 sa na lúke pri vleku v Námestove uskutočnila tradičná šarkaniáda, ktorú usporiadali saleziáni. Na tejto akcii sa zúčastnilo veľa detí a niektoré prišli aj spolu so svojimi rodičmi. Chceli sa dobre zabaviť a využiť pekné nedeľné popoludnie. Niektorí sa prišli len pozrieť, no väčšina mala so sebou aj šarkana, čo bolo základom tejto akcie. Keď sme dorazili na miesto, čakali sme na priaznivý vietor. Aj napriek slabému vetru sa niektorým šarkanom podarilo vzlietnuť hore k oblakom. Bolo ich mnoho, ale nie všetky sa vo vzduchu udržali.

Tí, ktorým sa to podarilo, priťahovali pozornosť ľudí, ktorí obdivovali ich krásu a výšku v ktorej sa nachádzali. Humorné situácie nastali keď šarkany nedosiahli požadovanú výšku a napikovali to rovno do zeme.

Okrem súťaží so šarkanmi boli pripravené aj menšie súťaže v tímoch ktoré mali deti ale aj starších naučiť tímovej práci. Sily si mohli súťažiaci zmerať pri dekomlate, na prekážkovej dráhe a v mini kvíze. Deti sa zabávali a dotvárali dobrú atmosféru podujatia.

Keď nastal čas vyhodnotiť súťaže, zasadla dopredu vybraná porota a vyhlásila víťazov jednotlivých kategórii. Každý chcel vyhrať, ale na stupeň víťazov sa dostane vždy len jeden. Nikto však z tejto akcie neodišiel naprázdno. Každý kto mal šarkana alebo sa zapojil do súťaže, získal sladkú odmenu a malý darček.

Aj saleziáni dostali svoju odmenu a to vo forme radosti všetkých čo prišli. Účastníci si šarkaniádu pochvaľovali a odchádzali s odhodlaním prísť aj na budúci rok.

Karol Slovík

Saleziáni don Bosca - Slovenská provincia spracúva osobné údaje podľa zásad v súlade s platnou právnou úpravou  "Zabezpečenie ochrany osobných údajov Rímskokatolíckou cirkvou v Slovenskej republike" k dispozícii tu. Zodpovedná osoba - kontakt.

© 2018 Saleziáni Don Bosca v Námestove.. All Rights Reserved. Designed By Creative Center